> Leiderschaps ontwikkeling

Examplanary leaders encourage the heart.

Over leiderschap is al veel gezegd en geschreven. Dienend, charismatisch, dynamisch en transformationeel leiderschap zijn bekende termen geworden in de afgelopen jaren. Dat is niet vreemd.

In de huidige complexe maatschappij gaat het behalen van resultaten steeds meer in samenhang en -werking met anderen. Wat ook om ander en flexibel leiderschap vraagt. Deze flexibiliteit is nodig bij het inzetten van verschillende vaardigheden, leiderschapsstijlen en rollen als manager of leider. Daarnaast sta je als leider nooit alleen. Ontwikkeling van leiderschap kan daarom ook nooit alleen staan. Onze overtuiging blijft dat authenticiteit de krachtigste en meest plezierige vorm van leiderschap is. We helpen je graag bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van deze authenticiteit. 

  • PERSOONLIJK
  • WETENSCHAPPELIJK
  • PRAKTISCH 
  • LIFE CHANGING

Leiderschap vanuit wetenschappelijk perspectief

Hoofd

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken te vinden die allemaal een stukje van de puzzel “Leiderschap” oplossen. Wat betekenen de verschillende vormen van Leiderschap? Welke vaardigheden heb ik als leider nodig? hoe motiveer ik mijn mensen nu echt?  Hoe zorg ik voor de 1+1=3 in mijn team? Hoe bereik ik met mijn team of organisatie nu echt de doelstellingen?  Allemaal zaken waar wij vanuit wetenschap en ervaring jou in verder helpen. Wij vinden samen met jou, jouw kracht als Leider waardoor jij effectief, en met meer plezier jouw team naar betere resultaten leidt. 

To inspire others to dream more, learn more, do more and become more

Hart

Omdat er veel van leiders gevraagd wordt, blijft de basis altijd “Ken Uzelve”. Zelfkennis, reflectie, compassie en waardering voor je eigen talenten en ontwikkelpunten maken je niet alleen een prettiger mens, maar ook een sterkere leider. Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat krachtig en authentiek leiderschap het meeste resultaat geeft in samenwerkingen. Vertrouwen is daarin het sleutelwoord; Leiders die vertrouwd worden en vertrouwen geven, zijn de leiders “who encourage the heart”

Wij gaan samen met jou op zoek naar jouw leiderschapskracht, in hoofd en hart!

Om met de woorden van John Quincy Adams te spreken, op zoek naar jouw manier : “to inspire others to dream more, learn more, do more and become more” 

Case.

De organisatie aan het woord

Waar wij mee worstelden was het volgende……..

Resultaat.

Deelnemers aan het woord

‘Wij herken nu verschillende samenwerkingsvormen, deze kunnen we zelf versterken.’

‘Ik ben me binnen het team meer bewust van mijn eigen rol, stijl en reflexen.’

‘We hebben een concreet stappenplan opgesteld, waardoor onze rol binnen de organisatie geborgd is.’