> Wie we zijn

Veranderaars. Talent ontginners. Organisatie antropologen.

Wij zijn Sido & Nicole; beiden opgeleid in de sociaal-dynamische kant van organisaties en gespecialiseerd in het samenbrengen van mensen, organisatiedoelstellingen en werkplezier. Opgegroeid als jonge professionals bij zowel profit als non-profit organisaties delen we dezelfde fascinatie voor mensen en hun werkgeluk, maar ook de verwondering over de spanningen of tegenstellingen die ervaren worden bij veranderingen in teams of organisaties. 

Ruim 10 jaar geleden zijn we met deze fascinatie en verwondering Bureau PaarZ gestart. In eerste instantie vooral om teams te helpen in veranderprocessen. Gaandeweg hebben we ons steeds meer ontwikkeld tot partners voor onze klanten. Partners op het gebied van veranderen, talent- en organisatieontwikkeling. Altijd met het hoofd en hart in lijn met elkaar en nieuwsgierigheid naar jou als basis. Strategisch en tactisch, maar ook altijd met de laarzen aan om samen met onze klanten in de klei te staan.

Veranderaars

Boonstra (2014) stelt dat organisatieverandering steeds meer gezien kan worden als een continu proces van opeenvolgende, kleine en grote, aanpassingen aan de omgeving van de organisatie. Veranderen is daarmee een constante.

Nieuwsgierigheid is onze sleutel om te begrijpen wat mensen in deze continue verandering doen, voelen, denken en ervaren. Met dit begrip gecombineerd met wetenschappelijke kennis creëren wij samen met jou de juiste voorwaarden voor verandering en motivatie om de verandering tot stand te brengen. Veranderen is geen rechte lijn van A naar B, maar eerder het via bergen en bergpaden voorwaarts bewegen. 

Wil je onze visie en werkwijze op verandering weten? Bekijk dan het filmpje.

Talent ontginners

“Je kan een mens niets leren. Je kan hem alleen helpen het te ontdekken in zichzelf” (Galileo)

Bovenstaande quote is een overtuiging van ons. Wij worden immens gelukkig van mensen en teams die werken vanuit hun intrinsieke talenten en kracht. Ons talent is deze kwaliteiten en kracht van teams of individu te zien en zichtbaar te maken.

Ontginnen betekent dan “het productief maken van hulpbronnen”. Wij als Talent ontginners, helpen jou, jouw team om deze talenten of  hulpbronnen productief te maken en maximaal in te zetten zodat jij en jouw team met meer plezier meer resultaat behaalt.

Organisatie antropologen

Antropologie = Wetenschap die onderzoekt waarom mensen doen wat ze doen, en dan het liefst in groepsverband.

Wij als organisatieantropoloog kijken met dezelfde nieuwsgierigheid en leergierigheid naar organisaties en teams. We worden gedreven door nieuwsgierigheid naar en “het willen begrijpen” van waarom de zaken in een team of een organisatie gaan zoals ze gaan. Hierdoor observeren we beter, luisteren we dieper, horen we wat niet uitgesproken wordt en zien we alles als informatie. Met scherp observatievermogen, onze ervaring en wetenschappelijke kennis maken we jullie cultuur, patronen en gedragingen zichtbaar en inzetbaar.

Analyseren, bouwen en doorpakken.

Dat is wat werkt

‘Onderzoekend en wetenschappelijk’

‘Praktisch met focus op het resultaat’

‘Met vertrouwen en hart’